Στον τομέα των Κατασκευών & της Βαριάς Βιομηχανίας, η επέμβαση σε φλαντζωτές γραμμές είναι μια καθημερινότητα. Tα εργαλεία ευθυγράμμισης φλαντζών είναι εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα, και την παραγωγικότητα των εργασιών αυτών.

Ο κωνικός άξονας των ακίδων ευθυγράμμισης είναι ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χαρακτηριστικό, που εξαλείφει την ανάγκη για σφυρηλάτηση και επισφαλή μετατόπιση των οπών της φλάντζας, προκειμένου την ευθυγράμμισή της ώστε να εισέλθουν τα απαραίτητα μπουλόνια, αντί της χρήσης ιδιοκατασκευασμένων λοσταριών ή ζουμπάδων.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

  1. Βρείτε την οπή της φλάντζας με την ευκολότερη διέλευση μπουλονιού, για να εισαγάγετε τον πρώτο ειδικό πείρο.
  2. Περιστρέψτε μέχρι 180o (με τη βοήθεια γερμανικού κλειδιού).
  3. Στη συνέχεια εισάγετε τον δεύτερο πείρο αντιδιαμετρικά στην οπή της φλάντζας που αρχικά επιλέξατε και περιστρέψτε τον ομοίως μέχρι 180o για να ευθυγραμμίσετε οποιοδήποτε μέγεθος και σειρά φλάντζας στην οποία εργάζεστε (οι φλάντζες θα ευθυγραμμιστούν τέλεια).
  4. Για να αφαιρέστε τους πείρους ευθυγράμμισης της φλάντζας (αφού έχετε προηγουμένως ασφαλίσει με μπουλόνια), απλώς περιστρέψτε κάθε πείρο άλλες 180o. Σε εκείνο το σημείο θα πρέπει να μπορείτε να αφαιρέσετε κάθε πείρο εύκολα με το χέρι σας.

Οι πείροι ευθυγράμμισης των φλαντζών διατίθενται τόσο μεμονωμένα, αλλά και ως σετ (σε διάφορα μεγέθη και αναλόγως την φλάντζα).

Επίσης, είναι διαθέσιμοι σε μεγάλα σε μήκος μεγέθη, σε περιπτώσεις τυφλών σε συνοδευτική βάνα.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΛΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κοκλάνης Βασίλειος

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Επιστημονικός Σύμβουλος & Εισηγητής

 

Published On: 19 Μαΐου, 2023 / Categories: Άρθρα /